• سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ | Tuesday 17 September 2024
  • بروز رسانی شده: دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۴
صفحه نخست >> یادداشت ها و مقالات تاریخ نشر: یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۷

آثار اجتماعی تهدید کرونا بر جامعه ایران ؛

از « کرونا ویروس » تا قانون گریزی و عدم تبعیت از نظم اجتماعی !

 آثار اجتماعی تهدید کرونا بر جامعه ایران ؛

واقعیت این است که رفتار کنونی این دسته از افراد ، نشان دهنده عمق تمایلات شمار زیادی از افراد جامعه به قانون گریزی و عدم تبعیت از نظم اجتماعی است.... ( دیدگاه کوروش غفاری چراتی - روزنامه نگار )

 کوروش غفاری چراتی : تردیدی وجود ندارد «کرونا » جدی ترین چالش جهانی در حوزه سلامت است که آثار مخرب آن تمامی شئونات زندگی جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار داده است. بررسی ها نشان می دهد هیچ جامعه ای از تهدید ویروس مرگبار کرونا ایمن نیست.

با این وجود، آثار اجتماعی ناشی از یکه تازی ویروس کرونا بسیار قابل تامل است.در حالیکه بخش زیادی از جامعه به حداقل های تجهیزات بهداشتی و ضد عفونی برای در امان ماندن از تهدید ویروس کرونا دسترسی ندارند ،شمار دیگری از افراد جامعه در سودای ثروت و سودهای بادآورده، دست به احتکارهای گسترده اقلام بهداشتی مورد نیاز شهروندان زده اند و با جان مردم بازی می کنند.

عده ای نیز با عدم تمکین از دستورات و پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ، رویکردی گستاخانه را درپیش گرفته اند و با سفر به سوی شهرهای دیگر ،تدابیر اتخاذه شده  نظام سلامت را در راستای مهار و کنترل اپیدمی این ویروس سرکش را به چالش کشیده اند.

واقعیت این است که رفتار کنونی این دسته از افراد ، نشان دهنده عمق تمایلات شمار زیادی از افراد جامعه به قانون گریزی و عدم تبعیت از نظم اجتماعی است.

این وضعیت به مثابه آسیب اجتماعی بزرگ از جنبه های مختلفی قابل تحلیل است و ضروری است کارشناسان و سیاستگذاران و مسئولان ذیربط در این خصوص چاره اندیشی نمایند.

آنچه مهم است جامعه ایران فراتر از اقدامات شعاری و اقدامات پوپولیستی ، به اصلاح رفتار و بازنگری در بسیاری از شیوه های تعاملات اجتماعی نیازدارد.

قانون گریزی به عنوان یک آسیب بزرگ و ساختارشکن در کنار عصبیت اجتماعی باید بصورت ریشه ای تحلیل شود و آثار پایدار و مخرب آن که در صورت بروز بحرانهای مشابه قطعا با شدت بیشتری بروز خواهد کرد باید ریشه یابی و مهار شود.

آنچه مسلم است مهار زیاده خواهی ، قانون گریزی و سوداگری غیراخلاقی شماری از افراد جامعه باید بعنوان مولفه های ضد فرهنگ به موازات کرونا مهارشود.

همچنین رسانه ها و صاحبان تریبون هایی که سالها با ادبیات مشابه و غیر روزآمد با مخاطبان بصورت یک طرفه سخن گفته اند باید در دیالوگ و ماهیت مباحث خود تجدیدنظر نمایند و به جای پرداختن به مسائل عامه پسند و غیر کاربردی، به چالش های ریشه ای و ساختاری جامعه بپردازند و به مسئله عصبیت اجتماعی و تسری انگیزه های سوداگری در جامعه بیشتر اهتمام داشته باشند.

نگاهی به دامنه روبه گسترش آسیب های اجتماعی و افزایش تمایلات قانونگریزانه شهروندان نشان می دهد جامعه ایران به بیماریهای مهلک تر از کرونا مبتلاست و ضروری است دست اندرکاران و سیاستگذاران در راستای مهار این آسیبهای خطرناک طرح و تدبیر ارائه نمایند.

منبع : شمال نیوز

حمايت مالي درگاه پرداخت مشاوره آنلاين
گالري تصاوير