• سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ | Tuesday 17 September 2024
  • بروز رسانی شده: دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۴
صفحه نخست >> روانشناسی اجتماعی تاریخ نشر: سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۵

زنان هم می توانند

مرضیه عبوری : واقعیت این است که در چهار دوره اخیر انتخابات شورای اسلامی شهر در مرکز استان زنان جدی گرفته نشده اند....

زنان هم می توانند


واقعیت این است که در چهار دوره اخیر انتخابات شورای اسلامی شهر در مرکز استان زنان جدی گرفته نشده اند. غیر از یک دوره که یک زن عضو تیم تصمیم گیری شهری ساری شد دیگر در این عرصه نماینده ای ندارشتند.این در حالیست که امروزه تقریبا 50 درصد از ساکنان شهرمان را این قشر زحمتکش تشکیل داده اند. در حالیکه همواره مدیرانی لایق از میان زنان در سطح و گستره کشوری رخ می نمایند اما در مازندران و ابر شهر ساری گویا آنان توفیق چندانی در راه تصمیم سازی برای خود و هم قطاران خود نداشتند. از نقطه نظر زیبایی شناختی به نظر می رسد که دیدگاههای این قشر از همشهریان و ساکنان شهر می تواند موثر و قابل تامل باشد. شاید برنامه های ارائه شده در سطح کشور باعث بوجود آمدن این باور غلط شده باشد که جای زن در آشپزخانه است.در حالیکه اگر در مقوله مربوط به میزان پذیرفته شدگان دانشگاهها نیز دقت نظر صورت گیرد مشخص می شود که جمعیت زنان اگر بیشتر از مردان نباشد ،بطور حتم کمتر هم از مردان نیست.
پرداختن به این چالش بزرگ بهانه ای شد تا پای صحبت های یکی از زنان فعال در عرصه های اجتماعی و سیاسی شهرمان بنشینیم. کسی که در دوران طولانی مدت مدیریتی خود در سطوح مختلف شهرستانی و استانی توانسته خدمات ارزشمندی را به یادگار بگذارد. او زن سالار نیست اما بر این باور است زنان جامعه امروز ساری لیاقت توجهات بیشتری را دارند.تاکید دارد که زنان باید در عرصه تصمیم سازی های شهر ورود جدی تری داشته باشند. ما حصل گفت و گوی ما با این بانوی پر تلاش  در ذیل بخوانید.

نظر شما در باره حضور زنان در عرصه های مختلف تصمیم سازی در شهر چیست؟
بحث شورا برای من فرصتی است تا به همه بقبولانم که زنان می توانند در اداره امور جامعه و عرصه های اجرایی پر رنگ تر حضور داشته باشند.ما در تمامی حرکت های جامعه حضور زنان را داشتیم.در تمام لایه های اجتماعی و فرهنگی حضور زنان پر رنگ بود.چه عواملی باعث شد تا از این موقعییت نتوانستیم بهره برداری خوبی داشته باشیم.جای سوال دارد.چرا ما سالهای طولانی است که برای ارائه توانمندی زنان از کمسیون بانوان استفاده کردیم.
آیا این کار بنوعی سرگرم نگه داشتن زنان نبوده است؟ ما در جامعه اگر خواستار آن هستیم که عدالت رعایت شود، باید همه اقشار جامعه را ببینیم. فقط نمی توانیم به بخشی که مردان هستند توجه داشته باشیم. نیمی از پیکره جامعه را زنان تشکیل می دهند.خصوصا در دهه های اخیر که رشد و روند علم و دانش در میان دختران حتی بیش از آقایان هم نمو و جلوه نمایی می کند. چرا نتوانستیم از یک زن با تمام توانمندی هایی که دارد شخصیت خوبی در جامعه ارائه بدهیم. زن را در بحرانی از جامعه قرار دادیم که الان جابجایی نقش ها  شده است و زن فروشنده شده و دارد از او استفاده ابزاری می شود. آن جایگاه و شخصیتی که زن در جامعه ایرانی دارد بخوبی نشان داده نمی شود.

حمايت مالي درگاه پرداخت مشاوره آنلاين
گالري تصاوير